نارنگی؛ ضدعفونی کننده طبیعی

به گزارش ورزش و تندرستی، نارنگی از خانواده پرتقال است. معمولاً پوست دانه دانه دارد و میزان آن هم کوچک تر از پرتقال است. این میوه در ابتدا بومی جنوبی ترین بخش آسیا بود، اما به تدریج در نواحی مدیترانه هم کشت شد. خواص غذایی این میوه آبدار فراوان است. بنابراین به علت طعم تند سیتریک موجود در نارنگی برای مزه دار کردن انواع غذاها و چاشنی ها استفاده می گردد. به علاوه، این میوه دارای روغنی ویژه است که در درمان بسیاری از بیماری ها کارساز است.

نارنگی؛ ضدعفونی کننده طبیعی

نارنگی؛ ضدعفونی نماینده طبیعی

نویسنده: گلناز میکائیلیان

نارنگی از خانواده پرتقال است. معمولاً پوست دانه دانه دارد و مقدار آن هم کوچک تر از پرتقال است. این میوه در ابتدا بومی جنوبی ترین بخش آسیا بود، اما به تدریج در نواحی مدیترانه هم کشت شد. خواص غذایی این میوه آبدار فراوان است. بنابراین به علت طعم تند سیتریک موجود در نارنگی برای مزه دار کردن انواع غذاها و چاشنی ها استفاده می گردد. به علاوه، این میوه دارای روغنی ویژه است که در درمان بسیاری از بیماری ها کارساز است. شما می توانید به طرق مختلف از خواص فوق العاده نارنگی بهره مند شوید. اغلب افراد آن را به صورت خاک در انواع غذاها، دسرها، سالادها و آب میوه ها مصرف می نمایند. با مصرف نارنگی احتیاج بدن به فیبرهای خوراکی، پتاسیم، اسید فولیک، فلاونوئیدها و کاروتن ها را تأمین می کنید.

نارنگی و حفظ سلامتی

- ضد عفونی نماینده طبیعی

مصرف این میوه، بدن را در برابر یکی از خطرناک ترین باکتری ها که استافیلوکوکوس آرئوس نام دارد محافظت می نماید. این باکتری باعث انتشار عفونت شدید در بدن می گردد. روغن ویژه ای که در نارنگی وجود دارد به شدت با این باکتری مقابله نموده و به پاکسازی خون می پردازد. این روغن برای درمان زخم های باز موضعی هم سودمند است.

- رفع نماینده اسپاسم و درد بدن

وجود اسپاسم در بدن، بر عضلات، سیستم عصبی، دستگاه های گوارش و تنفسی تأثیر می گذارد. این میوه دارای مواد آرام نماینده اعصاب و اسپاسم است.

ارزش غذایی نارنگی

هر 195 گرم نارنگی (1 فنجان) حاوی مواد مغذی زیر است:

ترکیبات اصلی

- خاکستر: 0/7 گرم

- آب: 166 گرم

- پروتئین: 1/6 گرم

کالری ها

- کالری مشتق از پروتئین: 5/3

- کالری مشتق از چربی: 5/1

- کالری مشتق از کربوهیدرات: 93

- کالری: 103

کربوهیدرات ها

- قند: 20/6 گرم

- فیبر خوراکی: 3/5 گرم

- کربوهیدرات کل: 26

چربی ها و اسیدهای چرب

- چربی چند قطبی اشباع نشده: 0/1 گرم

- چربی تک قطبی اشباع شده: 0/1 گرم

- چربی اشباع شده: 0/1 گرم

- چربی کل: 0/6 گرم

- اسید چرب امگا 6 کل: 93/6 میلی گرم

- اسید چرب امگا 3: 35/1 میلی گرم

ویتامین ها

- بتاین: 0/2 میلی گرم

- کلاین: 19/9 میلی گرم

- فولات: 31/2 میکروگرم

- ویتامین B6: 0/2میلی گرم

- نیاسین: 0/7 میلی گرم

- ویتامین E: 0/4 میلی گرم

- ویتامین C: 52/1 میلی گرم

- ویتامین A: 1326 آی یو (ویتامین A فعالی که، از 6 میکروگرم بتا کاروتن در شرایط خاصی تشکیل شده باشد.)

کانی ها

- سلنیم: 0/2 میکروگرم

- منگنز: 0/1 میلی گرم

- مس: 0/1 میلی گرم

- روی: 0/1 میلی گرم

- پتاسیم: 324 میلی گرم

- فسفر: 39 میلی گرم

- مهمیم: 23/4 میلی گرم

- آهن: 0/3 میلی گرم

- کلسیم: 72/2 میلی گرم

- وجود خواص سایتوفیلاکتیک در نارنگی

این خاصیت نارنگی سبب می گردد تقسیم سلولی بیشتر شده و سلول های تازه فراوری گردد. این کار باعث می گردد بافت های فرسوده خارجی اعضای بدن هم بازسازی شوند.

- تصفیه نماینده خون

نارنگی پالاینده و تصفیه نماینده فوق العاده برای خون محسوب می گردد و تمامی مواد سمی و مضر مثل نمک و آب اضافه، اسید اوریک و آلاینده های بدن را دفع می نماید. با مصرف این میوه، ظرفیت بدن برای حفظ اکسیژن در گلبول های قرمز افزایش یافته و خون تصفیه می گردد.

- بخش اعصاب و کاهش دهنده تب

این ماده مغذی تمامی عوامل تورم زا و بیش فعالی را در بدن بهبود می بخشد و می توانید به اسم داروی مسکن طبیعی از آن استفاده و با تمامی واکنش های حساسیت زا، فشارهای روانی، اضطراب، تشنج، مسمومیت و تب مقابله کنید. نارنگی بعلاوه، دارای خواص ویژه ای است که فرد عصبانی و افسرده را آرام می نماید.

- اشتهاآور

این میوه ترشح مایعاتی را که به هضم غذا یاری می نماید، افزایش می دهد و با حفظ مقدار متناسب اسید و صفرا در معده در درمان تمامی ناراحتی ها و بیماری های گوارشی مؤثر است.

- روغن ویژه موجود در نارنگی با جذب مواد غذایی و افزایش متابولیسم، عملکرد بدن را بهبود می بخشد.

- با افزایش فراوری هورمون و آنزیم ها به رشد بدن یاری نموده، و مواد زاید را از بدن دفع می نماید.

- با متعادل کردن سیستم عصبی، به فرد یاری می نماید که همواره فعال و سر زنده باشد. بعلاوه، با تقویت سیستم ایمنی از ورود انواع عفونت ها به بدن جلوگیری می نماید.

نارنگی در درمان بیماری های ذیل هم مفید است:

- چاقی

- برونشیت

- ذات الریه

- ورم مفاصل

- رماتیسم

- آسم

- زکام

- فشار خون بالا

- انواع بیماری های پوستی

منبع: نشریه دانشمند، شماره 581..

منبع: راسخون

به "نارنگی؛ ضدعفونی کننده طبیعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نارنگی؛ ضدعفونی کننده طبیعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید