3 نوع طرز تهیه مرصع پلو مجلسی؛ با گوشت،مرغ و ماهی

به گزارش ورزش و تندرستی، مرصع پلو را می توان به 3 روش کلی و با استفاده از مرغ، گوشت و ماهی درست کرد. البته محبوب ترین نوع آن، مرصع پلو با مرغ است. این غذا یک غذای خوشمزه و مقوی و پر از رنگ و زیبایی است و می تواند رنگ لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد. نام دیگر مرصع پلو، پلو نگین کار است که یک غذای شیک و مجلسی است که در بیشتر مهمانی ها درست می گردد. مرصع در زبان عربی به معنای جواهر نشان است و برای این منظور نامگذاری شده است که در تهیه مرصع پلو از مواد رنگارنگ استفاده می گردد. مرصع پلو غذایی است که تهیه آن احتیاج به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را دارد. پس برای آموزش انواع طرز تهیه مرصع پلو با ما در خبرنگاران بلاگ همراه باشید.

3 نوع طرز تهیه مرصع پلو مجلسی؛ با گوشت،مرغ و ماهی

1- مرصع پلو با مرغ :

مرصع پلو با مرغ هم از نظر مزه و هم از نظر زیبایی هواداران بیشتری نسبت به سایر انواع مرصع پلو دارد. از آن جا که می گردد مرغ ها را به یاری ادویه های مختلف مزه دار کرد، نسبت به گوشت و ماهی، جلوه بیشتری به این غذا می دهد. از طرفی با توجه به ملایم تر بودن مزه مرغ نسبت به گوشت و ماهی، با توجه که این غذا به دلیل مخلفات زیادی که دارد، غذای پر مزه ای است درست کردن آن با مرغ انتخاب مناسب تری است. با طرز تهیه مرصع پلو با مرغ برای ناهار همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه مرصع پلو با مرغ:

  • برنج (4 پیمانه)
  • فیله مرغ (500 گرم)
  • زرشک (100 گرم)
  • کشمش (100 گرم)
  • خلال پسته (100 گرم)
  • خلال بادام (100 گرم)
  • خلال پوست پرتقال (100 گرم)
  • پیاز (2 عدد میانه)
  • کره (50 گرم)
  • شکر (3 قاشق غذا خوری)
  • نمک، زردچوبه و فلفل (به اندازه لازم)

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ :

  1. در مرحله اول برای تهیه مرصع پلو برنج ها را پاک کنید و بشویید و دو الی سه ساعت در آن بگذارید تا خیس بخورد.
  2. سپس پیاز ها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس کره را در یک تابه بریزید و حرارت دهید تا داغ گردد. پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
  3. فیله مرغ را تمیز کنید و بشویید. سپس آن را به صورت درسته یا به صورت نگینی خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. اندازهی زردچوبه برای خوش رنگ شدن به فیله مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید و تفت بدهید.
  4. بعد از این که حدود 5 پنج دقیقه که خوب مواد را تفت دادید، به اندازه یک پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا فیله های مرغ به خوبی مغز پخت و نرم شوند. این کار در حدود 15 دقیقه طول می کشد.
  5. بعد از گذشت این زمان، یک قاشق غذا خوری زعفران آب نموده را بر روی مرغ ها بریزید تا عطر و طعم بی نظیری به آن ها بدهد.
  6. در یک تابه اندازهی روغن سرخ کردنی یا کره بریزید و حرارت دهید و سپس کشمش و زرشک را تفت دهید. اندازهی شکر نیز به تابه اضافه کنید و همراه آن ها تفت دهید. مواظب باشید که زرشک ها نسوزند که طعم مرصع پلو را خراب ننمایند.
  7. در مرحله بعدی خلال بادام و خلال پسته را به اندازهی شکر و کره را در تابه ای دیگر تفت دهید و سپس خلال های بادام و پسته را به خلال پوست پرتقال اضافه کنید و آن ها را نیز اندازهی با یکدیگر تفت دهید.
  8. حالا نوبت به آماده کردن برنج می رسد. برای این کار یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و در آن چند پیمانه آب و نمک بریزید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا به جوش بیاید، سپس برنج ها را بعد از پاک کردن به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد.
  9. بعد از چند دقیقه برنج را امتحان کنید و ببینید که آیا پخته است یا خیر. در صورت مناسب بودن برنج، آن را آبکش کنید. قابلمه را بشویید و بر روی اجاق بگذارید تا خشک گردد. سپس در کف آن روغن بریزید و نان بگذارید تا ته دیگ خوشمزه ای را داشته باشید، سپس برنج را در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. ابتدا حرارت را افزایش دهید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.
  10. بعد از دم کشیدن برنج، اندازهی از برنج را با زعفران مخلوط کنید تا برنج زعفرانی را برای تزیین بهره ببرید، سپس با استفاده از خلال های بادام، پسته، زرشک و کشمش و فیله مرغ برنج را تزیین کنید.

2- مرصع پلو با ماهی :

با وجود محبوبیت بالای مرصع پلو با مرغ، برای ایجاد تنوع و تشویق بچه ها به خوردن ماهی، انتخاب مرصح پلو با ماهی انتخاب بسیار خوبی است. برخی از افراد که علاقه ای به مزه ماهی ندارند، می تواند آن را همراه با مرصع پلو امتحان نمایند و مزه ماهی را کمتر احساس نمایند. چون طبیعت این غذا بسیار پر مزه است. مواد لازم برای تهیه این غذا و در پی آن دستور پخت در ادامه ذکر شده است.

مواد لازم برای مرصع پلو با ماهی:

  • زرشک (100 گرم)
  • خلال پسته (100 گرم)
  • خلال بادام (100 گرم)
  • خلال پوست پرتقال (100 گرم)
  • هویج (3 عدد)
  • پیاز (2 عدد میانه)
  • کره (50 گرم)
  • روغن زیتون به اندازه لازم
  • شکر (3 قاشق غذا خوری)
  • نمک، زردچوبه و فلفل و دارچین (به اندازه لازم)
  • لیمو ترش (1 عدد)
  • فیله ماهی (3 تکه)
  • برنج (4 پیمانه)
  • ماست (2 قاشق غذاخوری)
  • گلاب به اندازه لازم

طرز تهیه مرصع پلو با ماهی:

  • ابتدا خلال پوست پرتقال را چند بار بجوشانید، 3 بار این کار را انجام دهید تا تلخی خلال پوست پرتقال از بین رفته و گرفته گردد. می توانید از پوست پرتقال شکری آماده نیز بهره ببرید که نیازی به جوشاندن ندارد.
  • خلال هویج را بردارید و در قابلمه با کمی آب و شکر و کره بریزید. می توانید روغن زیتون را جایگزین کره کنید. برای 20 دقیقه بگذارید بپزد تا زمانی که هویج ها نرم و شیرین گردد. ولی دقت کنید که له نشوند. سپس خلال پرتقال را اضافه کنید.
  • در ظرف دیگری اندازهی کره و روغن زیتون و اندازه کمی ماست برای ته دیگ در کف قابلمه نچسب بریزید. با دقت اندازهی از برنج آبکش شده را در کف ظرف بریزید. لایه بعد هویج را بریزید. لایه به لایه مواد را اضافه می کنیم و روی هر لایه حتماً دارچین بریزید.
  • با دسته قاشق یا چاپ استیک درون برنج را چند حفره بزرگ ایجاد کنید و مطمئن شوید حفره ها تا ته ظرف برسد تا برنج به خوبی دم بکشد. این حفره ها باعث می گردد برنج بدون اینکه خمیر گردد به خوبی دم بکشد.
  • کمی آب و روغن روی برنج بریزید. در قابلمه را با یک پارچه تمیز آشپزخانه بپوشانید و بگذارید برنج 40 تا 45 دقیقه بپزد.
  • حالا چند تا فیله ماهی را با گلاب اصل کاشان بشورید. این کار ماهی را معطر و سفید می نماید و کاشانی ها سالیان سال از گلاب برای شستن ماهی استفاده می کردند.
  • درون ماهی تابه نچسب کره با روغن زیتون بریزید چون کره اینطوری نمی سوزد. ماهی ها را از طرف پوست در ماهی تابه سرخ کنید و نمک و فلفل به ماهی ها بزنید و بعد از 3 الی 4 دقیقه یا زمانی که دور ماهی پخته شد و وسطش نیم پز هست برش گردانید و بگذارید کاملاً بپزد و روی آن آب لیموی تازه در حین پخت بریزید. این به ماهی طعم خوب می دهد و ترشی آن داخل گوشت ماهی نفوذ می نماید.
  • برنج پخته شده را درون یک دیس بکشید و روی آن را با زرشک، خلال بادام، پسته و پرتقال که از قبل تفت داده اید بریزید و تزئین نمایید. ماهی را با کمی گل سرخ، گشنیز یا جعفری خرد شده سرو کنید.

3- مرصع پلو با گوشت:

این نوع از مرصع پلو مناسب افرادی است که در همه حال از هواداران گوشت هستند و آن را به مرغ و ماهی ترجیح می دهند. برای این منظور می توانید از گوشت گاو یا گوسفند بهره ببرید. مواد لازم و طرز تهیه مرصع پلو با گوشت دقیقا مانند تهیه آن با مرغ است و فقط به جای مرغ، می توان از گوشت چرخ نموده استفاده کرد. گوشت را چرخ کنید و به همراه پیاز رنده شده و ادویه و زردچوبه به خوبی ورز دهید و سپس گوشت ورز داده شده را به شکل قلقلی در روغن سرخ کنید. و آن را در کنار سایر خلال ها به برنج اضافه کنید و تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه مرصع پلو :

  • بهتر است خلال های بادام و پسته را برای اینکه تلخی آن ها گرفته گردد از شب قبل در آب و اندازهی شکر قرار دهید.
  • نکته مهم این است که در مرصع پلو حتما از برنج ایرانی بهره ببرید و آن به صورت آبکش درست کنید و حالت کته ای نداشته باشد.
  • برای داشتن خلال پوست پرتقال باید آن را از قسمت نارنجی پرتقال جدا کنید و چندین بار به مدت 5 دقیقه در آب جوش، بجوشانید و آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته گردد. البته می توانید اندازهی نبات هم به آب جوش اضافه کنید تا خلال های پرتقال شیرین شوند.
  • تفاوت شیرین پلو با مرصع پلو در این است که در شیرین پلو خلال ها در لابه لای برنج قرار می گیرند، اما در مرصع پلو خلال ها بر روی برنج قرار می گیرند.
  • برای زیباتر شدن مرصع پلو نیز می توانید از رنگ های خوراکی، برای زیباتر کردن برنج بهره ببرید.
  • در تهیه مرصع پلو توصیه می گردد از زعفران زیادی بهره ببرید تا هم عطر و طعم و هم رنگ بهتری به مرصع پلو بدهد.
  • طرز تهیه مرصع پلو که در بالا به آن پرداختیم برای 4 تا 6 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.
منبع: اُکالا

به "3 نوع طرز تهیه مرصع پلو مجلسی؛ با گوشت،مرغ و ماهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 نوع طرز تهیه مرصع پلو مجلسی؛ با گوشت،مرغ و ماهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید