هیولای مرگ در سدها

به گزارش ورزش و تندرستی، نسا خلخالی- ارومیه - خبرنگار :سال 98 با بارش جالب توجه نزولات آسمانی آغاز شد و این امر افزایش سطح آب های سطحی را در پی داشت.

هیولای مرگ در سدها

همین مساله باعث شد با گرم شدن هوا بعضی شهروندان و گردشگران بدون توجه به خطرهای احتمالی به شنا در آب های آزاد و حتی دریاچه های پشت سد بپردازند و حوادث تلخ و ناگواری را رقم بزنند؛ به طوری که در 4 ماه نخست امسال شاهد افزایش چشمگیر تعداد غرق شدگان در آب های آذربایجان غربی هستیم.

  • آمار بالای غرق شدگی در ارومیه

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان غربی در گفت وگو با ورزش و تندرستی از افزایش 146 درصدی تعداد غرق شدگان در آب های آذربایجان غربی خبر می دهد و اظهار می نماید: از ابتدای امسال 24نفر به دلیل غرق شدگی در بیمارستان بستری شدند که نسبت به سال گذشته 146 درصد افزایش آمار داشته ایم. باقر بهرامی درباره تعداد فوت شدگان در آب های آذربایجان غربی عنوان می نماید: از اول فروردین تا کنون به طور کلی 45 نفر تعداد غرق شدگان بوده اند که از این تعداد 21 نفر فوت نموده اند. این میزان فوتی هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 100درصدی را نشان می دهد.

وی ادامه می دهد: 10 نفر از غرق شدگان در سد، 15 نفر در رودخانه، یک نفر در آبشار شلماش سردشت و 5 نفر در سیل دچار غرق شدگی شدند. از 38 نفر غرق شده هم سهم ارومیه 13 نفر، خوی 8 نفر، سردشت و میاندوآب هر کدام 3 نفر، اشنویه، مهاباد، چایپاره و پیرانشهر هر کدام 2 نفر، ماکو، بوکان و شاهین دژ هر کدام یک نفر بوده است. این مسئول به بالاتر بودن آمار غرق شدگان هم اشاره می نماید و می گوید: در بعضی موارد به دلایل متعدد هیچ اطلاعی از غرق شدن افراد به مرکز اورژانس داده نمی گردد به همین سبب این تعداد در آمار این اداره ثبت نمی گردد و احتمال افزایش آمار وجود دارد.

  • هلال احمر؛ پشتیبان نیروهای امدادی

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی هم با بیان این که کار اصلی امداد و نجات بر عهده آتش نشانی و اورژانس است، اظهار می نماید: هنگام بروز اتفاقات و حوادث، جمعیت هلال احمر به عنوان نیروی پشتیبانی در محل حاضر شده و به خدمات رسانی می پردازد. رضا مسافر با بیان این که شهروندان می توانند با شماره گیری تلفن 112 به طور مستقیم از نیروهای جمعیت هلال احمر درخواست یاری نمایند، ادامه می دهد: در 4 ماه نخست امسال نیروهای این سازمان 13 عملیات دریایی ساحلی انجام داده اند. وی بیان می نماید: طی 13 عملیات صورت گرفته 146 نفرروز نیروی امدادی، 12 دستگاه آمبولانس و 30 دستگاه از سایر دستگاه های اجرایی به کار گرفته شده است.

این مسئول درباره این که میانگین مدت زمان مراجعه نیروهای امدادی به محل حادثه چقدر است، عنوان می نماید: در سایر حوادث می توان مدت زمانی را به عنوان میانگین مراجعه به محل حادثه اندازه گیری و خاطرنشان کرد اما در خصوص حوادث دریایی ساحلی چنین امکانی وجود ندارد؛ چراکه تیم های امدادی ما تخصصی بوده و در بعضی موارد این تیم ها پس از مراجعه به محل و آنالیز حادثه احتیاجمند تجهیزات بیشتر و تخصصی تری هستند. در این شرایط با مراجعه دوباره به پایگاه جمعیت هلال احمر، تجهیزات مورد احتیاج را برداشته و دوباره به محل حادثه مراجعه می نمایند. به همین دلیل است که نمی توان میانگین زمان مراجعه به محل حادثه را به طور دقیق پیش بینی کرد چراکه امکان دارد در مراجعه اول امکان امدادرسانی با تجهیزات در دسترس نیروهای امدادی وجود نداشته باشد.

مسافر در تشریح تیم بندی نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی می گوید: 260 تیم تخصصی امداد و نجات در قالب 13 دسته تخصصی تیم های جست وجو و نجات در آوار، جست وجو و نجات در کوهستان، جست وجو و نجات دریایی ساحلی، جست وجو و نجات بین شهری، جست وجو و نجات در سیلاب و محیط های آبی، اسکان و تغذیه اضطراری، حمایت های روانی، پشتیبانی، مستندسازی در عملیات، واکنش سریع و ارزیابی مشغول خدمات رسانی هستند.

  • حوادث غرق شدگی همچنان ادامه دارد

مدیر بهره برداری و نگهداری تأسیسات آبی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به این که امسال 16 نفر در آب های حوزه استحفاظی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی غرق و فوت شده اند، اظهار می نماید: از این تعداد 3 نفر زن و 13 نفر مرد بودند که اجساد آن ها یافت و تحویل خانواده هایشان شده است. جواد محمدی ادامه می دهد: از این 16 نفر، 3 نفر پشت سدهای ماکو، آغ چای و سد کانی سیب و بقیه در رودخانه های استان غرق و فوت شده اند.

وی بیان می نماید: به دلیل وجود گرمای شدید هوا مردم بدون توجه به نکات ایمنی به شنا در آب های آزاد و سدها می پردازند و دچار این دست حوادث تلخ و ناگوار می شوند. این در حالی است که سال هاست با استفاده از انواع و اقسام تبلیغات و هشدارها سعی در جلوگیری از این حوادث داریم اما همچنان شاهد وقوع چنین اتفاقات تلخی هستیم.

  • امکان نصب تابلو خطر در تمامی نقاط وجود ندارد

محمدی درباره نصب تابلوهای هشداردهنده خطر غرق شدن در رودخانه ها و سدها به ورزش و تندرستی می گوید: بستر این منابع آبی استان چندین کیلومتر است و امکان نصب تابلو در تمامی نقاط آن ها وجود ندارد. این خود مردم هستند که باید متوجه خطر شنا در آب های آزاد باشند. این مسئول با بیان این که در بعضی مواقع شاهد صحنه های عجیبی هستیم، اظهار می نماید: حتی در مناطقی که تابلوی خطر غرق شدگی نصب شده است، افراد بدون توجه به علائم هشداردهنده لباس های خود را از همان تابلو آویزان می نمایند و به شنا در منطقه خطر می پردازند. محمدی ادامه می دهد: خواهش ما از مردم این است که هشدارها را جدی بگیرند و از شنا در آب های سطحی و به ویژه مناطق علامت گذاری شده از طریق تابلوهای خطر جداً خودداری نمایند.

وی بر نقش رسانه ها در مطلع سازی مردم از خطرهای احتمالی تاکید می نماید و خواهان افزایش تبلیغات در این زمینه است؛ چراکه با توجه به گرمای شدید هوا و افزایش میزان بارندگی ها و در نتیجه سطح آب های آزاد: امکان بروز حوادث ناگوار وجود دارد و باید با مطلع سازی مردم از این دست حوادث پیشگیری گردد.

  • چرا شنا در سدها خطرناک است؟

همه ساله در فصل گرما بعضی هم وطنان بدون توجه به علائم هشداردهنده و اطلاعیه های شنا ممنوع، اقدام به شنا در دریاچه های پشت سدها و تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی می نمایند که عموماً با خطرهای جانی و احتمال غرق شدن همراه است. مناطقی که اغلب برای آب رسانی طراحی و احداث شده و به هیچ وجه برای شنا کردن مناسب نیستند. مسئولان همیشه نسبت به خطر شنا در دریاچه سدها به دلیل وجود جریان های قوی در لایه های پایین هشدار داده و اعلام نموده اند این جریان ها خطرناک تر از دریاهای مواج است و باید هموطنان از شنا و ورود به حریم سدها خودداری نمایند.

بعضی به اشتباه فکر می نمایند شنا در سدها خطر کمتری دارد ولی این طرز تفکر بسیار خطرناک است؛ چراکه اگرچه سطح آب سدها اغلب آرام است و مانند دریا امواج بزرگ در آن ها دیده نمی گردد، جریان آب موجود در سطح زیرین سدها فشار بسیار بالاتری نسبت به آب دریا دارد و بسیار سردتر از لایه های سطحی است که این امر تنفس و عکس العمل به موقع عضلات را دچار مشکل می نماید و فشار بسیار زیادی به بدن شناگر وارد می آورد به طوری که حتی بهترین شناگران نیز در این آب ها غرق می شوند. از سوی دیگر سطح زیرین آب سدها به دلیل وجود آوردهای رودخانه ای باتلاقی است، و همین موضوع باعث گرفتار شدن شناگران می گردد و خطر مرگ را برای آن ها به دنبال دارد. سدها اغلب روی رودخانه ها و دره هایی ساخته می شوند که درختان بزرگ و پوشش گیاهی بسیاری آن ها را پوشانده و پس از آب گیری سد همه این درختان و گیاهان به زیر آب می روند که بسیاری از افراد از طریق همین درختان جان خود را از دست داده اند.

منبع: همشهری آنلاین

به "هیولای مرگ در سدها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیولای مرگ در سدها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید